تشکیل پرونده جدید برای علیرضا رجایی
صبح چهارشنبه دادگاه علیرضا رجایی بصورت غیرعلنی در شعبه 28 دادگاه انقلاب برگزار شد. این در حالی است که این منتقد و استاد سابق دانشگاه ماهها بطور غیرقانونی و در شرایط بلاتکلیفی در زندان اوین بسر برده و وعده هایی مبنی بر آزادی وی داده شده بود.
صدیقه راحت طلب مادر علیرضا رجایی در خصوص برگزاری دادگاه امروز به "جرس" می گوید: "امروز صبح دادگاهی برای علیرضا برگزار کردند که به صورت غیرعلنی بود و همسرش را هم که رفته بود به دادگاه راه نداده بودند و فقط خود علیرضا و وکیلشان آقای یوسف مولایی در دادگاه حضور داشتند. من هم توان جسمی ام اجازه نمی داد که به دادگاه بروم اما عروسم بیرون از دادگاه توانسته بود او را ببیند. خب، علیرضا از نظر روحی خیلی "قوی" است و روحیه عالی دارد. اما خوب برای من ناراحت کننده است و نمی توانم نسبت به این قضیه بی تفاوت باشم. حالا که اینجوری است و کاری هم نمی شود کرد توکل ما به خداست."
دکتر علیرضا رجایی عضو هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران و مدیر انتشارات «گام نو» است که در اسفند سال 79 همراه با جمعی دیگر از فعالان ملی_مذهبی (ازجمله مرحوم مهندس عزتالله سحابی، دکتر حبیبالله پیمان، دکتر رضا رییس طوسی، دکتر محمد ملکی، محمد بستهنگار، دکتر محمدحسین رفیعی، محمد محمدی اردهالی، تقی رحمانی، مرحوم هدی صابر، دکتر مسعود پدرام، سعید مدنی، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان، و محمود عمرانی) بازداشت و بعدا در زمستان 81 در دادگاه انقلاب محاکمه شد. قاضی حداد، رییس شعبه 26 دادگاه انقلاب برای تمامی متهمان پرونده، احکام زندان از چهار سال تا یازده سال و نیز احکام محرومیت از حقوق اجتماعی از پنج سال تا ده سال صادر کرد. تمامی متهمان که ازپنج ماه تا پانزده ماه در حبس و سلول انفرادی بودند، با وثیقههای چند ده میلیون تومانی آزاد شدند. این احکام در دادگاه تجدیدنظر معطل ماند؛ دستگاه قضایی نه وثیقههای دریافت شده از متهمان را آزاد کرد و نه احکام را به اجرا گذاشت. هم اکنون رجایی و مسعود پدرام و سعید مدنی در زندان بسر می برند و از وضعیت سعید مدنی اطلاعی در دست نیست.
مادر علیرضا رجایی اضافه می کند: "به ما گفته بودند که زندان الان علیرضا بخاطر حکم قبل او است اما الان یک پرونده جدید برایش تشکیل داده اند که امروز دادگاهش برگزار شد حالا منتظریم ببینیم چه رایی صادر می کنند؟"
یوسف مولایی نیز با اشاره به اتهام موکلش یعنی عضویت در شورای فعالان ملی و مذهبی و تبلیغ علیه نظام می گوید: "در دادگاه امروز دفاعیات لازم انجام شد اما رای صادر نشد و طبق قانون دادگاه یک هفته وقت دارد که رای را صادر کند. دادگاه یک هفته هم وقت داده است تا لایحه دفاعیه را تقدیم دادگاه کنیم."
هم اکنون نزدیک به ده ماه از بازداشت دکتر رجایی که در چهارم اردیبهشت 90 بازداشت شده بود می گذرد و در حالیکه بازجوها از اجرای حکم زندان مربوط به پرونده اتهامی وی در سال 79-80 (بازداشت فلهای فعالان ملی-مذهبی) خبر داده بودند اما پرونده و اتهام جدیدی برای این فعال ملی مذهبی تشکیل داده اند که هفته آینده رای دادگاه آن صادر خواهد شد.
پس از انتشار بیانیه زندانیان سیاسی زندان اوین در خصوص رفع حصر رهبران جنبش سبز و دعوت به فعالیت گروه های سیاسی در جهت تحریم فعال انتخابات آتی، امضا کنندگان این بیانیه برای بازپرسی به دادسرای شهید قدوسی مستقر در زندان اوین منتقل شده اند. بنا به گزارش ها، علیرضا رجایی نیز در میان احضار شدگان بوده است.
راحت طلب در این خصوص بیان می کند: "دقیقا خبر ندارم که چه بوده بعبارتی در یک محیط بسته و بی خبری بسر می بریم و در ملاقات ها هم نمی توانیم زیاد در این خصوص صحبت کنیم به علت اینکه تلفن ها شنود است. انشالله که بزودی شاهد آزادی همه بی گناهان باشیم و یک فرجی حاصل شود."
مادر این تحلیلگر سیاسی پیش از این در گفتگو با جرس خاطر نشان کرده بود: " فرزند من یک منتقد و روشنفکر اجتماعی است که دغدغه کشور و مردمش را دارد، اما نمی دانم آقایان چه تصور می کنند؟ حتی روزی که منزل علیرضا را بازرسی می کردند، یک خانه کوچک صد متری را هشت نفر بازرسی می کردند و به همسرش گفته بودند اینها یک جریان فکری هستند که تفکرات خاصی را اشاعه می دهند. درصورتی که علیرضا یک جریان فکری خاص نیست، بلکه درد جامعه را می بیند و می شناسد. او یک منتقد اجتماعی است."
--
دستاورد هر راهپیمایی سکوت: تحکیم ارتباط با عناصر جنبش
پیروزی بزرگ؛ محصول دهها پیروزی کوچک استیعنی نباید در مبارزه، منتظر یک پیروزی بزرگ باشید
تحریم فعال؛ راهبرد جنبش سبز در انتخابات
سبز مي مانيم، تا هميشه