Tuesday, April 12, 2011

کنفرانس آینده وب در ژنو : امکان قطع اینترنت از دیکتاتورها صلب خواهد شد

کنفرانس آینده وب در ژنو : امکان قطع اینترنت از دیکتاتورها صلب خواهد شد

خبرنگاران سبز/سیاست/اختصاصی خبرنگاران سبز:

ژنو شهری که وب در آن اختراع شد، ميزبان کنفرانسی با عنوان ٬آينده وب، ابزاری برای توسعه٬ با حضور مخترع وب تيم برنرز لی و گوردون براون نخست وزير پيشين انگليس بود.اين کنفرانس که امسال با توجه به حال و هوای جنبش های کشورهای عربی منطقه، در برنامه کاری خود، موضوع حقوق بشر و چگونگی خدمات رسانی وب به کاربران را گنجانده بود، متفاوت تر از هر سال برگزار شد.


حقوق بشر

اين کنفرانس که محور اصلی آن، آينده وب بود تحت تأثير شرايط خاورميانه بخش مهمی از سخنرانی را به خود اختصاص داد. يکی از دغدغه های اصلی مورد اشاره، کنترل و فيلترينگ اينترنت توسط حکومت های خودکامه بود. آنچه به نوعی باعث حيرت ناظران شده قطع اينترنت به صورت سراسری در کشورهای استبداد زده می باشد. هر چند اين اتفاق جديدی نيست و پس از انتخابات به کرات در ايران رخ داده، اما اتفاقاتی که در مصر، تونس، سوريه، ليبی و ساير کشورهای عربی تقريباً به صورت همزمان رخ داده باعث شده که سياستمداران و کارشناسان آی تی با چالشی جدی روبرو شده و به فکر يافتن راه حلی برای آن باشند

در همين راستا آقای برنرزلی گفت : «امروزه اينترنت وابستگی زيادی به دولت ها دارد و اين امکان رو به دولت های خودکامه می‌دهد که در جهت منافع خود هر لحظه که خواستند دسترسی کلی به اينترنت را قطع کنند. من از کارشناسان آی تی درخواست می‌کنم که به اين موضوع بينديشند که چگونه می‌توان وابستگی اينترنت به يک نهاد مرکزی وابسته به دولت در يک کشور را کم کرد و آن را به يک شبکه همتا به همتا که در آن تمرکز مرکزی وجود ندارد و اينترنت به تبديل مجموعه‌ای از شبکه‌های کامپيوتر به کامپيوتر که در يک سطح کار می‌کنند می شود. در ادامه برنرز لی ابراز اميدواری کرد که چنين دولت هايی ديگر نتوانند اينترنت را سليقه ای قطع کنند».

 

خدمات

از ديگر موضوعاتی که در دستور کاری این کنفرانس قرار گرفته بود مبحث دولت الکترونيک بود که اين روزها بسیار از آن یاد می شود. گوردون براون که کشورش يکی از پيشرفته‌ترين کشورها(رده چهارم) در زمينه دولت الکترونيک می‌باشد، به شرح وضعيت اينترنت در کشورش پرداخت. در حال حاضر سياست انگليس تسهيل دسترس عموم به اطلاعاتی است که تا پيش از اين فقط در اختيار دولت قرار داشت و از اين طريق امکانات بسيار زيادی برای شرکت ها برای ارايه خدمات فراهم می کند. از اين طريق شرکت ها می‌توانند اطلاعات ارايه شده را به صورت بهينه در اختيار شهروندان دهند. به عنوان مثال شهروندان می‌توانند به جدول زمانی عبور و مرور اتوبوس ها از طريق شرکت های خصوصی دسترسی پيدا کنند.

اما متأسفانه در ايران، حاکمان نگاه امنيتی به اينترنت دارند که اين نگاه سبب شده که روز به روز محدوديت‌ها در دسترسی به اينترنت بيشتر و بيشتر شود. در مقوله دولت الکترونيک ايران بسيار ضعيف عمل کرده و بر اساس آمار سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ رده ۱۰۲ رو به خود اختصاص داده.

--
یاردهم اردی بهشت؛ روز فریاد ملت
سبز مي مانيم، تا هميشه