Friday, October 1, 2010

شیرین عبادی تحریم هشت مقام ایرانی ناقض حقوق بشر را “نقطه عطفی جهانی” خواند

 
 

Sent to you by Protester via Google Reader:

 
 

via جنبش راه سبز - همه گزارش‌ها by جنبش راه سبز on 9/30/10

حمایت کمپین از تحریم ناقضین حقوق انسانی

جـــرس: در واکنش به اقدام دولت ایالات متحده آمریکا در تحریم بیسابقه هشت تن از مقامات جمهوری اسلامی بعنوان "ناقضان حقوق بشر"، شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، آنرا "نقطه عطفی در تاریخ حقوق بشر در جهان" ذکرکرد و همزمان کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران تمامی کشورهای جهان را ترغيب به تحريم مقامات جمهوری اسلامی که مسئول نقض فاحش حقوق بشر می باشند کرد.


رییس جمهور ایالات متحده، طی دستوری که روز چهارشنبه هفتم مهر (٢۹ سپتامبر) صادر کرد، تحریم هایی را در مورد برخی مقامات جمهوری اسلامی - که آنها را در نقض حقوق بشر مسئول دانسته بود- اتخاذ نمود. این هشت تن به دلیل مسئولیت هایی که در جریان خشونت های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته داشته اند، در لیست ناقضان حقوق بشر و تحریم ها قرار گرفته اند.
این افراد شامل محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، صادق محصولی وزیر کشور وقت، غلامحسین محسنی اژه ای وزیر وقت اطلاعات، سعید مرتضوی دادستان وقت تهران، حیدرمصلحی وزیر اطلاعات کنونی، مصطفی نجار وزیر کنونی کشور، احمدرضا رادان معاونت فرماندهی کل نیروی انتظامی، حسین طائب فرمانده وقت بسیج و رییس کنونی سازمان اطلاعات سپاه می شوند.


نقطه عطفی در جهان
به گزارش دویچه وله، شیرین عبادی در پاسخ به اینکه "تا به‌حال تمام تحریم‌ها متوجه مسأله‌ی اتمی بوده و این اولین بار است که یک تحریم سیاسی علیه ایران به جریان می‌افتد. آیا این را می‌شود یک نقطه عطف به‌حساب آورد؟"، گفته است "این را می‌شود یک نقطه عطف در تاریخ حقوق بشر در جهان دانست. این مسأله بین‌المللی است و همه‌ کشورها باید نسبت به آن حساس باشند. بله، نقطه‌ی عطف است. نه فقط برای ایران، بلکه در تاریخ حقوق بشر."


سمبلیک است اما...
شیرین عبادی با بیان اینکه این اقدام "عملاً جنبه‌ سمبولیک دارد"، خاطرنشان کرد "ولیکن امیدواریم که سایر کشورها تأسی کنند و مخصوصاً کشورهای اروپایی و کانادا هم به این تحریم بپیوندند تا افرادی که خودشان را بالاتر از قانون می‌دانند و هیچ قانونی به این‌ها کارگر نیستند، متوجه شوند که دنیا به ایران ختم نمی‌شود و تاریخ هم منحصر به امروز نیست. جهان باید برای ناقضان حقوق بشر، چه در ایران چه در هرجای دنیا، تنگ شود."



در مورد آقای خامنه ای و احمدی نژاد...
شیرین عبادی در پاسخ به اینکه "مقام‌های آمریکایی معتقدند که ناقضان حقوق بشر در ایران فقط به این هشت نفر محدود نمی‌شوند و مشخصاً انگشت گذاشته‌اند روی شخص آقای خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد . آیا تحریم این دو نفر به لحاظ حقوقی امکان‌پذیراست؟"، گفت:
"در سیستم حقوق بشر، دادگاه بین‌المللی یعنی آی سی سی تشکیل شده، که مقرش در لاهه است و می‌تواند علاوه بر اعمال دولت‌ها، افراد حقیقی را هم مورد محاکمه قرار دهد. چنانچه ما شاهد محاکمه‌ی رئیس جمهوری فعلی سودان هستیم. برای این که محاکمه‌ای صورت گیرد، دو حالت باید پیش آید: یا کشوری عضو آی سی سی شده باشد که دولت ایران هنوز عضو نشده است، زیرا می‌داند که در آن صورت باید خیلی‌ها را جلوی دادگاه بفرستد. و حالت دوم حالتی است که شورای امنیت رأی می‌دهد که پرونده‌ی کشوری در آی سی سی مطرح شود، مثل حالتی که برای سودان پیش آمده است. در چنین حالتی هر شخصی را در هر مقام و در هر کشوری که باشد، می‌توان پای میز محاکمه کشید... و البته در مورد ایران، مجموعه عوامل و رفتارهای مختلفی نیز، می‌تواند اگر موازنات سیاسی به‌هم خورد، پرونده‌ جمهوری اسلامی را به آی‌سی سی ارسال کند."


جهان وارد عمل شود
همزمان کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، ضمن استقبال از این اقدام آمریکا، با بیان اینکه "جهانیان با شناسايی جهانی اين افراد و نقش آنان در بحران عميق حقوق بشر در ايران، اموال مالی آنان را مسدود و از سفرشان به کشورها جلوگيری کنند"، از کانادا، اتحاديه اروپا، امارات متحده عربی، مالزی و تايلند (کشورهايی که احتمال وجود دارايی اين مقامات ايرانی در آنجا مي باشد) مصرانه خواست که در اين زمينه فورا اقدام کنند.


کمپين از اعلام اولين ليست سياه ناقضين حقوق بشر روز گذشته از سوی دولت آمريکا استقبال مي کند. در اين ليست هشت مقام ايرانی شامل انسداد اموال و دارايی و ممنوعيت سفر به اين کشور شدند. اين ليست سياه هر شش ماه تکميل خواهد شد و اسامی ديگر ناقضين حقوق بشر به آن اضافه خواهد شد.


سخنگوی کمپين، هادی قائمی در اين زمينه گفت: "اعضا جامعه جهانی بايد بدين وسيله کسانی را که در سرکوب و نقض حقوق مردم ايران نقش دارند هدف قرار دهد. اين پيامی صريح به مقامات جمهوری اسلامی است که اگر درون کشور از مصونيت نامحدود در قبال جنايات خود برخوردارند اما در سطح بين المللی جنايات آنان شناسايی شده است و افرادی منفور به شمار می روند."


اسامی پیشنهادی برای تحریم های جهانی
گفتنی است خرداد امسال، کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران با انتشار گزارش "مردان خشونت: مجريان و مروجان سرکوب بعد از انتخابات" پانزده نفر از مقامات جمهوری اسلامی را با جزييات نقش آنان نام برده و خواستار تحريم های مالی و ممنوعيت سفر آنان شده بود.


کمپين همچنين خواستار قرار گرفتن مقامات زير درليست سياه در سطح بين المللی شده است:
اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی
ابوالقاسم صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادکاه انقلاب تهران
سيد حسن فيروزآبادی، رييس ستاد کل نيروهای مسلح
محمد مقيسه، قاضی شعبه ۲۸ دادکاه انقلاب تهران
احمد جنتی، دبير شورای نگهبان
محمد تقی مصباح يزدی، عضو مجلس خبرگان
یدالله جوانی، رييس اداره سياسی سپاه پاسداران
روح الله حسينيان، نماينده مجلس
علی سعيدی، نماينده رهبر درسپاه پاسداران
حسين شريعتمداری، مديرمسوول روزنامه کيهان
عزت الله ضرغامی، رييس صدا و سيما
محمد رضا نقدی، فرمانده بسيج


از سوی دیگر به گزارش واحد مرکزی خبر صدا و سیمای ایران، مدیرکل آمریکای شمالی وزارت امور خارجه به سفیر سوئیس گفته است: "اقدام دولت آمریکا دخالت آشکار در امور داخلی ایران و نقض صریح بند اول بیانیه الجزایر است."



 
 

Things you can do from here: