دروغ دولت درباره برداشت دیرهنگام از میدان نفتی
ندای سبز آزادی: در حالی که ایران با اهمال و بی توجهی نسبت به برداشت به موقع از میادین مشترک نفتی، سبب از دست رفتن بخش بزرگی از ثروت ملی شده و و می شود، خبرگزاری مهر از برداشت زودتراز زمان مقرر از میدان نفتی "هنگام" خبر داده است.
این خبرگزاری نوشت:" ایران با تولید 16 هزار بشکه نفت از میدان مشترک "هنگام" ضمن جلوافتادگی از شریک عمانی خود در خلیج فارس، برای نخستین بار در تاریخ 102 ساله صنعت نفت امکان استخراج طلای سبز رنگ را فراهم کرده است."
این خبر که به نقل از وزارت نفت دولت کودتا منتشر شدهاست از تولید زودهنگام نفت در میدان مشترک نفتی با قطری ها خبر میدهد، همچنان که در آن چنین ذکر شده است:" جبران عقب ماندگی در طرح توسعه تمامی میادین نفت و گاز ایران در خلیج فارس یکی از سیاستهای اولویت دار این روزهای وزارت نفت است؛ از این رو در شرایط فعلی با تامین منابع مالی تمامی پروژه های مشترک نفت با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، طرح توسعه هیچ میدان نفتی معطل ماندهای در این منطقه وجود ندارد."
بر اساس گزارش ها ایران 13 ميدان مستقل و 6 ميدان مشترک از 35 ميدان هيدروکربوري خليج فارس یعنی سهم قابل توجهي از منابع دريايي را به خود اختصاص داده است اما بر اساس گزارشهاي رسمي، کشورهای عربی همسایه 9 برابر ایران از این میادین مشترک برداشت می کنند.
مدتهاست که کارشناسان نفتی ایران مدام درمورد برداشت بی رویه همسایگان این کشور از ذخایر نفتی و گازی در میدان های مشترک هشدارمی دهند اما عملکرد دولت تاکنون نشان از عدم حل این مشکل و دامن زدن به آن با انجام کارهایی که منجربه تحریم ها و در نتیجه جلوگیری از ورود تکنولوژی و تسهیلات به ایران شده است دارد.
در شرایطی که دولت ایران با دامنزدن به تحریمها و عقب انداختن سرعت پیشرفت پروژه های نفتی سبب هدر رفتن بخش وسیعی از منابع و ثروت کشور شده و امکان برداشت از میادین مشترک را به حداقل رسانده، آمارها حاکی از اینست که عربستان اکنون در میادین دریایی مشترک سرمایهگذاریهای زیادی انجام داده است. میدان نفتی فروزان مشترک بین ایران و عربستان است که سهم برداشت رقیب از ایران بیشتر است. کارشناسان رقم تخمینی لازم برای سرمایهگذاری در میادین مشترک ایران با کشورهای خلیج فارس را حدود 60 میلیارد دلار برآورد کردهاند. شاید بهترین فرصت برای سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز و به خصوص میادین مشترک ایران، سال های 1384 تا 1387 بوده که قیمت نفت بین 40دلار تا بالای 140 دلار رسید و سیصد میلیارد دلار درآمد عاید کشور شد. اما این فرصت را احمدی نژاد و دولت نهم به ایجاد دشمنی میان خود و کشورهای دیگر مشغول بودند که همین موضوع سبب تحریم ها و بر زمین ماندن اغلب پروژه های نفتی به ویژه در میادین مشترک شد.
چندی پیش وزارت نفت با تغییر مدیر عامل منطقه پارس جنوبی یکی از وظایف این مدیریت را استفاده بهینه در برداشت از میادین مشترک نفتی عنوان کرد و این درحالی بود که در آن زمان اخبار و آمار تولید نفت در کشورها نشان از برداشت بی رویه کشورهای همسایه ایران از میادین مشترک داشت و از سویی ایران با تاخیرهای چندین ساله در استفاده از این میادین در حال برداشتن قدم های کند خود برای حفاری از چاه های نفت این میادین بود.
هنوز یک ماه از آن زمان نمی گذرد که خبر برداشت زود هنگام از میدان مشترک هنگام منتشر شده است. این خبر در صورت صحت کامل هم چندان امیدوار کننده نیست چون ایران هر روز که می گذرد بشکه های نفت خود را بی آنکه بداند روانه کشورهای همسایه می کند و ثروت ایران را به جیب آنان سرازیر می کند. در چنین شرایطی حتی برداشت زودهنگام از یک میدان مشترک نفتی که به نظر می رسد کشور همسایه از مدتها پیش مشغول برداشت از آن بوده است نشانه چیزی نیست جز اهمال دولت و مسوولان و ناتوانی وزرای نفت رئیس دولت کودتا که پی در پی در حال تغییر هستند و حاصل این تغییرات تاکنون جز معطل ماندن پروژه های بزرگ نفتی کشور چیزی نبوده است.
--
روز خشم مردم ایران نزدیک است!