شیرین عبادی: اعتراضها در ایران به صورت زیرزمینی ادامه دارد
شیرین عبادی روز چهارشنبه با اشاره به گسترش ناآرامیها و اعتراضهای مردمی در خاورمیانه، گفت که این اعتراضهای ضد حکومتی در ایران نیز به صورت زیر زمینی در جریان است.
شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه با اشاره به گسترش ناآرامیها و اعتراضهای مردمی در خاورمیانه، گفت که اعتراضهای ضدحکومتی در ایران نیز به صورت زیر زمینی در جریان است. این برنده نوبل صلح سال ۲۰۰۳ و فعال حقوق بشر، روز چهارشنبه، ۱۳ بهمنماه، با اظهار این که مردم داخل ایران از وضعیت موجود در کشور «به شدت ناراضی» هستند، گفت: «(نارضایتیهای) ایران مانند آتش زیر خاکستر میماند و این خاکستر با کوچکترین اتفاق، به ناگهان میتواند شعلهور شود.»
خانم عبادی که در دانشکده مطالعات شرقی و آفريقايی موسوم به «سوآس»، پیرامون «نقش زنان در ارتقای صلح در خاورمیانه» سخنرانی میکرد با این حال خاطر نشان کرد که در حال حاضر نمیتوان پیشبینی کرد که در ایران چه اتفاقی خواهد افتاد. شیرین عبادی، یک روز پیشتر نیز با اشاره به اعدام زهرا بهرامی و اعدام افرادی که پرونده «امنیتی» داشتهاند، گفته بود : «دولت ایران با ترس از سرایت اعتراضات مدنی مردم تونس، مصر و اردن، در صدد برآمد که با این اعدامها هشداری به منتقدان خود بدهد.» وی همچنین تأکید کرده بود که دولت ایران سعی داشت با اعدام زهرا بهرامی بگوید که «تحت هیچ شرایطی حاضر به کوتاه آمدن نیست و مردم نبایستی دل خوش کنند که روزی شاهد کنارهگیری صاحبان قدرت در ایران باشند.» زهرا بهرامی به دنبال ناآرامیهای عاشورای سال ۸۸ به «دلایل امنیتی» در تهران بازداشت و در ۹ بهمن به اتهام «قاچاق مواد مخدر» اعدام شد .
نقش عمده فناوریهای ارتباطی
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه، در ادامه سخنرانی خود در دانشگاه «سوآس» لندن با اشاره به استفاده از فناوریهای ارتباطی برای سازماندهی تظاهرات سیاسی در مصر و تونس گفت که این فناوریها نقش عمدهای را در گرد هم آوردن فعالان و همچنین آگاهسازی سیاسی بازی کردند. وی افزود که با وجود این فنآوریهای ارتباطی، «دیکتاتورها خواب راحت ندارند». خانم عبادی با اینحال هشدار داد که تظاهرکنندگان حامی دموکراسی باید هشیار باشند که زمانی که یک دیکتاتور برکنار میشود، امکان دارد دیکتاتور دیگری جای او را بگیرد. در رخدادهای اخیر مصر و تونس بسیاری از سازماندهندگان اعتراضها، از شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی در مورد تجمعات بهره بردند تا به آنجا که حکومت مصر محدودیتهایی را در مورد خدمات اینترنت و شبکههای تلفنهای همراه اعمال کرد. محدودیتهایی که با انتقاد مجامع بینالمللی و نیز دبیرکل سازمان ملل همراه بود.
--
سبز مي مانيم، تا هميشه
روز خشم مردم ایران نزدیک است!
روز خشم مردم ایران نزدیک است!
تجربه ای از برمه: تنها نبردی را می بازیم که رهایش می کنیم
بسپاریم بر سنگ مزارمان تاریخ نزنند؛ تا آیندگان ندانند بیعرضگانِ این برهه از تاریخ ما بودهایم
(دکتر فاطمی)
راي سبز من اسم سياه تو نبود!